Látnivalók

 

PIHENÉS AZ ORSZÁG HATÁRAIN BELÜL…

Számtalan látnivaló és program…

Itt minden adott a tökéletes feltöltődéshez!

 


Békésszentandrást sokan az Alföld legszebb fekvésü falujának tartják. Csupán 5 km távolságra található Szarvas városától, így megannyi kikapcsolódási lehetőség elérhető a környéken. Akinek fontos a feltűnően kedves fogadtatás, a falusias atmoszféra és a természethez közeli elhelyezkedés, az biztosan Békésszentandráson száll meg.


Szent András Sörfőzde

Kíváncsi vagy milyenek egy kisüzemi sörfőzde mindennapjai? Testközelből ismernéd meg a különleges söritalkat és minőségi alapanyagokat? Érdekelnek a modern sörfőzési technológiák, vagy csak belesnél a kulisszák mögé?
Akkor ne habozz és fedezd fel az ország legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjét Békésszentandráson!
Az üzemlátogatásra hétvégente van lehetőség és előzetes időpontegyeztetés szükséges!

Csapatépítéshez, baráti programhoz is ajánljuk!

 

Szarvasi Arborétum

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az államosítást követően az Arborétumnak számos gazdája volt. A terület egyre bővült, új gyűjtemények születtek. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen. 1600 fa- és cserjefaj, melyből 1200 lomblevelű – 250 lágyszárú növényfaj – 150 madárfaj – 40 páva – 200 féle kalapos gomba – 300 fenyőfajta – 440 rovarfaj – 2 emu – 5 kertrészlet – 3 körtúra – 2 kiépített sétány – 200 éves tölgyek – 150 éves mamutfenyő

Itt minden évszakban érdekességeket láthatsz!

Szarvasi Jégpálya

A téli időszakban is érdemes ellátogatni térségünkbe, hiszen megannyi téli kikapcsolódási lehetőség is rendelkezésre áll. A 800 m2-es jégpálya kicsik és nagyon kedvence!

A téli sport szerelmeseinek ajánljuk!Mini Magyarország Szarvas

A Mini Magyarország makettparkban több mint félszáz épített csoda minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason. Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csiky Gergely Színház. Magyarország és a határon túli nevezetességek gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amely garantáltan maradandó emlékeket kínál.

Garantáltan maradandó emlék!

 


Történelmi Emlékút és Országközép

1939 óta áll a Holt-Körös partján a szélmalmot formázó emlékmű, amely a történelmi Magyarország és a Kárpát-medence földrajzi középpontját jelzi. Szentegyháza és Barót erdélyi testvérvárosok székelykapui 2000 óta őrzik az 1250 méter hosszú Szarvasi Történelmi Emlékutat, amely 17 stáción keresztül vonultatja fel Magyarország történelmének jelentős állomásait.

Történelmi helyszín!


Körösvölgyi Állatpark

A Körösvölgyi Állatparkban a vendégek testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajait. A főépületben kialakított, 7000 literes akváriumában a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók. Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára. Az állatpark lakói között védett és nem védett fajokat egyaránt fellelhetünk.

Íme, a Kárpát-medence állatvilága!


Szarvasi Vízi Színház

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült a finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely, ahol minden este kulturális programokkal várja a szarvasiakat a városba látogató turistákat. Hétvégenként nagy formátumú, zenés-táncos produkciókat láthat a közönség az ország színházai, valamint a határon túli magyar teátrumok előadásában. A táj szépsége, a színház különleges atmoszférája és az előadások színvonala olyan kulturális élményt nyújtanak, melyeket mindenki meghatározó emlékként őrizhet egy életen át.

Meghatározó emlék!

 


Tessedik Múzeum

Modern kiállítási tematikával, teljesen új belső környezettel várja az érdeklődőket a Szarvasi Tessedik Múzeum. 3 különböző, mégis nagyon érdekes témakör kerül bemutatásra: egyedi régészeti leletek, Tessedik Sámuel életművét bemutató kiállítás, Domán Imre néprajzi tematikájú gyűjteménye, illetve az eredeti Tévémaci, Mirr – Murr, a kandúr és más relikviák is láthatók lesznek azon a játékkiállításon, amelyet Szabó László bábkészítő alkotott meg.

Egy múzeum modern köntösben!


Zenepavilon

“A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.”
Minden év júniusától augusztusáig minden este, hétköznaponként (hétfőtől csütörtökig) 18 órától, hétvégén (péntek,szombat, vasárnap) 19 órától a szarvasi Zenepavilonban helyi művészeti csoportok, zenekarok, zeneiskolai növendékek műsora hallható.

“A zene az kell!”

Kincskeresős, Nyomozós játékok

Remek,aktív kikapcsolódást nyújthat a Szarvas felfedezésével, nyomozással, kódfejtéssel egybekötött szabadtéri Tessedik kincse nyomában kalandjáték. Izgalmas program a kitelepüléssel, nyaralókba is igényelhető Lebilincselő Vacsora, mely során egy szövevényes bűntényt kell kinyomozni. Meglepően fordulatos csapatjáték a Ciao Bella! Gyilkosság Szicíliában attrakció, ahol a tettest kell felfedni, aki akár közöttünk is lehet. Egyedi élmények, családbarát, interaktív közösségi programok. Cégeknek, családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk!

A program kitelepülve, a Füzeskerti Apartmanházban is megvalósítható!

 A komplexum további szolgáltatásai